Tramvaie pe Bulevardul Carol

Dintr-o ilustrata trimisa de o anume Mimi Gabrielly unui anume Adolf Feller regasim intersectia dintre Bulevardul Carol si strada Victoriei (azi Bulevardul Independentei si strada Gen. Eremia Grigorescu) asa cum arata odata, probabil la cativa ani dupa 1900. Cladirea din dreapta cu coloane si capiteluri mai exista si astazi si m-a ajutat la identificarea zonei. La fel si linia ce inca strabate fostul Bulevard Carol pe toata lungimea lui de la strada Calarasi la strada Carantinei si pana la Abator.

Linia cu care se intersecteaza (pe care se observa tramvaiul cu numarul 15) strabatea Centrul pana la Gara CFR cu linie dubla strada Galati si in continuare cu linie simpla strada Balcescu, traversa Bd. Cuza, apoi pe toata lungimea strada Victoriei. Dupa cutremurul din 1977 s-au luat masuri de protejare a cladirilor care  puteau fi afectate de vibratiile produse de circulatia tramvaielor, iar acest traseu a fost unul dintre cele desfiintate.

Astazi, din fericire, intersectia a ramas aproape la fel, au mai aparut insa cateva case, bulevardul si strazile au fost pavate iar in dreptul casei cu coloane a aparut o statie de tramvai. Daca ar trebui sa iau o poza din acelasi unghi astazi, ar trebui sa stau cocotat pe o scara undeva in mijlocul strazii, iar cu traficul actual este aproape imposibil, promit insa sa fac un update cu o poza de la nivelul solului cu prima ocazie cand mai ajung pe acolo.

Update cu o poza recenta (2011):

Advertisements
This entry was posted in Atunci si Acum, Braila and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s